"Jó reggelt!" keksz - zabpehellyel, kakaósan
sponsored links
Pár hete mutattam be itt a blogon a "Jó reggelt!" keksz házi változatát, amelyre Ildi KOKKI oldalán bukkantam. Azóta már háromszor elkészítettem ezt a finomságot, a legutóbb kakaós változatban is. Ez most az abszolút kedvenc itthon! :)
Közben kaptam egy üzenetet Martinellitõl, hogy a recept alapján õ is elkészítette ezt a kekszet újabb ízekkel kombinálva: dióval és kávéval. Legközelebb így sütöm meg én is! :)
Közben kaptam egy üzenetet Martinellitõl, hogy a recept alapján õ is elkészítette ezt a kekszet újabb ízekkel kombinálva: dióval és kávéval. Legközelebb így sütöm meg én is! :)
Hozzávalók:
27dkg liszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor 1 tk sütõpor
15 dkg puha vaj
7 dkg barna cukor
1 ek méz
1 ek tejszín vagy tej
1 ek vaníliás cukor
3 ek zabpehely (Ildinél szeletelt mandula)
4 dkg aszalt gyümölcs (Nálam aszalt szilva,áfonya)
1 evõkanál csokicsepp (enélkül nincs is keksz nálunk :-D)A hozzávalókból - az aszalványok és a csokicsepp kivételével - gyors mozdulatokkal puha - mint a linzer - tésztát gyúrtam. Ahogy összeállt, hozzáadtam az aszalványokat és a csokit, összedolgoztam. Egy nejlon zacskóra hasábbá formáztam - lehetõleg téglalap keresztmetszettel - és fél órára a fagyasztóba tettem.
A kifagyott tésztából éles késsel vékony szeleteket vágtam. Sütõpapírral fedett lemezen, 170 fokos sütõben 10 perc alatt készre sütöttem a kekszeket.